Att crasha ett party

Har du någon gång haft lust att crasha ett party? Alltså verkligen vågat bjuda in dig själv till en härlig fest som objuden gäst eller bara knackat på dörren hos någon helt okänd? Jag har detta ogjort ännu i livet och har inte vågat göra det, men det är bara en tidsfråga!

Jag var så nära att göra det för två höstar sen, precis efter att vi flyttat till Stockholm. Jag var ensam hemma med barnen en helg och vi hade precis gått och lagt oss sent en fredag kväll...

Jag ligger ensam i sängen i vårt nyvädrade, svala sovrum och tittar ut genom sovrumsfönstret [som jag alltid gör innan jag somnar här i Stockholm]. Både månen & gatlyktorna lyser upp i höstmörkret denna kväll och i höghusen runtomkring oss lyser många fönster trots den sena timmen.

Jag lägger mig ner på min svala kudde och vilar lite lätt med tankarna från dagen som varit. Plötsligt hör jag musik utifrån - härligt glad musik nånstans i närheten. Alla mina sinnen skärps och jag kliver upp och sätter mig i fönsterbrädet. Jag öppnar vårt stora sovrumsfönster och sticker ut huvudet. Jag spetsar öronen... De spelar Abbalåtar någonstans! Fina, härliga Abbalåtar, en efter en i en lång, härlig kavalkad... Det hörs glada skratt från ett hus i närheten och jag blir på festhumör inom loppet av några sekunder!

Jag vänder huvudet in mot lägenheten och ropar exalterat åt barnen [som ju redan gått och lagt sig och typ sover redan]:

-De har fest i huset bredvid! De har Abba-fest där ute! Lyssna! Hör ni?!

Jag blir på allvar riktigt lockad att dra på mig min lilla svarta som jag använder alldeles för sällan nuförtiden och leta fram ett rött läppstift och bara gå över dit och knacka på! Jag vet vad jag skulle säga, jag skulle helt enkelt förklara att jag bor i huset bredvid och att jag bara råkar ä l s k a Abba, så det är väl inga problem att jag kommer in och joinar festen en liten stund?

Jag menade verkligen allvar denna kväll, men blev mycket bestämt avrådd av barnen som inte tyckte att detta var någon bra ide’ och jag kan förstå dem, såklart. Men jag har nästan ångrat det så här efteråt, att jag inte bara gjorde det! Jag är säker på att jag hade gjort det om jag hade varit ensam hemma - jag hade faktiskt det! Ibland kan jag plötsligt bli så där wild & crazy fortfarande, trots min ålder [fråga Patrick!] och detta är något jag ännu har ogjort i livet - att crasha en spännande fest som objuden gäst!

Jag lovar att jag berättar för er sen hur det var, den dagen jag gör det! Ha en härlig lördag - med eller utan crashande av ett party ❤️

[Bilden är från en magisk kväll på Lanta för ett par år sen. Denna kväll fick min lilla svarta vara på. Patrick & jag var på tumanhand och vi var på väg till en middag i sanden, på vår strand. Patrick tog bilden av mig utan att jag visste om det och den betyder mycket för mig idag. Jag älskar att vi går på middag barfota när vi är i Thailand, det finns inget mer jordnära eller romantiskt för mig...]

  • Livet
  • 9 747 visningar

Gillar

Kommentarer

Frulindhamn
Frulindhamn,
Åh, detta! Tänk om fler gjorde så? Tänk om vi inte var så himla nervösa och försiktiga? Hade du knackat på här hade du fått komma in och lyssna ABBA utan tvekan. Kram <3
nouw.com/frulindhamn