Att se livets möjligheter 

[Denna vecka]

Jag vaknar av högljudda pojkiga ungdomsskratt och tonerna av Vincent som sjunger ”Åhh, vilken härlig dag, tralala la...” Han är uppe ovanligt tidigt och verkar vara på strålande humör. De har distansundervisning i skolan denna vecka och idag börjar han sent.

Jag drar ett par varma sockor på mig och sätter på min grå långkofta. Jag öppnar dörren till vardagsrummet och stryker Vincent över huvudet och säger God morgon. Jag sätter på vattenkokaren och tar fram kaffet...

Det duggregnar och är fortfarande mörkt ute, men jag öppnar ändå upp köksfönstret och tar några djupa andetag för att riktigt dra in den tidiga morgonluften i mina lungor. Jag tänder mässingsljusstaken i fönstret, den med fem glasbubblor som jag köpte på julrea det första året vi bodde här. Den har ett så milt & vackert sken och den får stå framme året om eftersom den är min absoluta favorit.

Jag rostar två brödskivor, tar fram hjortronsylt & ost och känner för att äta en långsam frukost idag. Jag häller upp kaffet och njuter. Jag sitter i soffan och tänker på hur bra jag mått de senaste två veckorna. Är så tacksam för det. Den bromsmedicin jag ätit i ett halvår gjorde mig så illamående och den fungerade inte så optimalt som vi önskat, så nu får jag en 12 veckors intensiv kombinationsterapi i stället som sker intravenöst var tredje vecka.

Den nya terapin med två olika läkemedel samtidigt gör mig mycket trött eftersom den sätter igång mitt immunförsvar på två olika sätt samtidigt, men efter två kraftiga behandlingar mår jag fortfarande bra. Det ska väldigt mycket till för att jag skall ge upp, jag är nog envis som få [har jag märkt]. Eftersom jag fått må så bra de senaste veckorna har även humöret höjts och jag kan glädjas över små saker i vardagen igen.

Det är så viktigt för var och en av oss att samla på små glädjestunder för att bygga upp oss själva. Det behöver inte handla om stora, omvälvande händelser utan om de små vardagsstunderna vi ofta tar för givet [när vi är friska].

Denna vecka har jag hittills gjort följande saker för att bjuda in livet till mig:

  • Traskat i det ljuvliga höstregnet och njutit av färgglada lövpromenader
  • Myst i sängen med favoritchokladen och tittat på film med Vincent
  • Hämtat sushi från favoritstället och bjudit hem en nära vän på lunch
  • Gått korta kvällspromenader och insupit fina julfönster i Vasastan
  • Tagit långa kaffepauser under dagen och unnat mig smarriga wienerbröd från våra närmaste bagerier...

Det finns så mycket fint vi kan göra av vår tid här & nu och det är inte okej att gå omkring deppig & nere om vi inte själva bjuder till och försöker bjuda in livet på något sätt. Tristess & slentrian infinner sig alldeles för lätt i allas våra liv om vi inte själva jobbar på att bjuda in det enkla & goda livet ❤️

Ta hand om dej och tacka för den dag och de möjligheter du har fått idag.

Med kärlek,

Pernilla

[Bilden från vår innergård i Vasastan där vi bor tog jag hösten 2017 när vi flyttade till Stockholm]


Gillar

Kommentarer

MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Katarina
,

Hur är det med dig Pernilla? Jag tittar in på din sida varje dag och hoppas på en ny uppdatering och att du nu mår bättre. Oroar mig över att du inte skrivit på så länge. Tänker på dig och önskar dig och din familj en god jul ❤️. Kram Katarina

oliviamalm
oliviamalm ,

Hoppas att du har haft en underbar jul <3

nouw.com/oliviamalm
himlajord
himlajord,

Vad fint du skriver!Hoppas du får fortsätta må bra🌻

nouw.com/himlajord
Jan
,

Skriv, Pernilla, skriv! Skriv i dina drömmar. Dröm att du skriver. Du gläder oss alla med drömmar, tankar och visdom. Du finns hos oss alla. Du skriver, du drömmer, du är.

LinneaSaraJ
LinneaSaraJ,

Det låter som en helt fantastisk och mysig vecka som du har haft 😃

nouw.com/linneasaraj
DeOliveira
DeOliveira,

Hej Pernilla, nu är det ett tag sen du skrev. Hoppas att allt är bra med dig och att du har haft en fin jul 🎄❤️

nouw.com/deoliveira
Frulindhamn
Frulindhamn,

Hoppas att du mår bra och har haft en fin jul 💛 Saknar dina inlägg.

nouw.com/frulindhamn
Elimia
,

❤️

Desire
,