Bandaget borta & på benen igen

Hej fina du ❤️

Det är förunderligt mirakulöst hur snabbt kroppen kan återhämta sig efter en hjärnoperation! För bara 3 dygn sen låg jag på operationsbordet och man borrade upp och lyfte bort en stor bit av mitt skallben för att kunna komma åt min hjärna och operera bort min blödiga hjärntumör...

Idag, bara 3 dygn senare, kan jag ”gå själv” med min medhjälpare i korridoren och hälsa glatt på alla jag möter. Det är roligt att kunna gå omkring själv och hälsa på alla, så det blir många varv med min gåstol, jag vill liksom inte sluta gå!

Det känns befriande att ha fått bort det täta bandaget runt huvudet och det var lite spännande att få en glimt av ”min nya frisyr”, ett lite mer snaggat jag. Jag är lite svullen i ansiktet, men känner nog igen mig själv. Jag har alltid haft väldigt svårt för ”första duschen” av ett sår efter mina operationer, men denna gången var definitivt värst av alla. Jag satt och skakade av rädsla innan bandaget var borttaget och de första vattendropparna nuddade mitt huvud, men sen kunde jag andas ut igen.

Det mesta med operationer är ändå inte så farligt & läskigt, har jag fått lära mig, men jag tillåter mig alltid att få vara rädd och känna obehag om det är det som i stunden känns rätt för mig. Jag vill inte vara modigare än jag är och det hjälper mig att möta mina rädslor på ett naturligt sätt.

Det senaste dygnet har jag gått framåt med stora kliv, känns det som. Jag kommer nu ihåg hur jag skall göra när jag skriver och sätter samman ord igen, må vara att det tar mig en evighet, men jag har ju all tid i världen just nu. Jag förflyttas redan idag till en specialistmottagning inom hjärnrehab på Kungsholmen. Där får jag hjälp med min gång som släpar efter lite och min svaga högersida. Om några dagar ser jag fram emot att kunna ta mina första egna stapplande steg med utsträckta armar när jag får ta emot min mamma & pappa som kommer hit till Stockholm för att finnas nära mig ❤️

Allt känns så ljust nu 🙏🏻

Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
❤️❤️🙏🏼
nouw.com/johannagrahn
Anki
,
Så underbart att se dessa otroliga framsteg, ordagrant. "Nya frillan" passar du ju fint i och är riktigt cool om jag får så. (Vet ju hur det är med att ofrivilligt byta frisyr)
Är säker på att du sprider enorm glädje bland dom du möter med ditt fina leende i korridoren.
Stor kram till dig Pernilla 💕
DeOliveira
DeOliveira,
Du är en riktig kämpe 🤩🙌🏼
nouw.com/deoliveira
Desire
,
Härligt att se att du är på benen igen!🌸
Larsmobo
,
Härligt! Ber för dig!
Malin Söderström
,
Fantastiskt Pernilla!!
Ditten_datten
Ditten_datten,
Min man opererade bort 2 tumörer i hjärnan men komplikationer tillstötte så han blev kvar 9 veckor på sjukhuset....😢
nouw.com/ditten_datten