Dags för D-vitamin

Nu är det dags att fylla på D-vitamin förrådet i kroppen!

Jag tar själv en hög dos D-vitamin året om eftersom jag inte vistas i solen dagtid längre, men även om du har varit mycket i solen denna soliga sommar så kan inte kroppen lagra vitaminet längre än upp till några månader. Därför rekommenderar man att vi som bor i Norden borde få i oss D-vitamin på annat sätt än via solen under månaderna oktober-mars.

D-vitaminet är ett superviktigt vitamin som förebygger och motverkar bl a depression, högt blodtryck, benskörhet, trötthet, immunförsvar osv...

Så investera i dig själv redan idag genom att börja fylla på D-vitamin förrådet så förbereder du dig inför den mörka hösten & vintern på bästa sätt 💛

[Bilden är fotad på Koh Lanta - i kvällssolen för två år sen]


  • Hälsa
  • 4 425 visningar

Gillar

Kommentarer

JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Verkar som många tror att man kan få D-vitamin från solen året om. Vet inte hur många blogginlägg jag läst under vintrarna där folk skriver att dom har fått i sig d-vitamin för att dom varit ute i solen.
Jag brukar må sämre på hösten/vintern och förra året provade jag d-vitamintillskott, hjälpte inte mot mitt humör men att få i sig vitaminer skadar ju aldrig.
nouw.com/jossustravelpics