Dos 9 & Ny behandlingsplan

God morgon fina du ❤️

Eftersom jag missade min senaste behandling av immunterapin pga min tidigarelagda hjärnoperation, får jag nu i skrivande stund min 9:e dos på Karolinska, tre veckor försenat. Men de menar att det inte ska ha någon betydelse, eftersom de vita blodkropparna fortsätter att jobba på i mig ändå mellan varje behandling, dygnet runt...

Jag brukar tänka på mina vita blodkroppar när jag har en dålig dag, hur hårt de verkligen sliter för mej. De jobbar på som vanligt fastän jag är trött, ledsen och har tappat en smula av modet. De sliter på oavbrutet i mig trots stormar, regn & rusk på utsidan och jag får bara luta mig tillbaka inne i sköna värmen och avnjuta en till kopp kaffe, och de gör jobbet åt mig!

För dig som är ny läsare av min blogg vill jag gärna berätta hur fantastisk min immunterapi är, genom att förklara hur den fungerar med endast två enkla meningar. Men först vill jag berätta för dig att jag får min dyrbara immunmedicin [som flygs hit direkt från USA till Karolinska där den blandas på plats tidigt på morgonen av specialutbildade laboranter] en gång i månaden intravenöst, dvs i armen. Inpumpningen tar ca 1,5 timme och efteråt är jag lite trött, men kan promenera hem igen.

Här kommer den mirakulösa sanningen om hur min Nobelprisbelönta medicin fungerar [med mina egna ord]:

Vårt immunförsvar innehåller värdefulla T-celler som skyddar vår kropp mot infektioner och farliga virus, men som tyvärr blockeras vid cancer [vår kropp förstår inte att cancer är ett hot för oss och gör därför ingenting åt cancern]. Immunmedicinen ”öppnar upp” cancercellernas blockering av immunförsvarets T-celler och gör så att kroppen själv hittar och tar hand om cancern!

[Tyvärr fungerar immunterapi idag på endast 30% av patienter med spridd malignt melanom, men forskningen går varje dag framåt 🙏🏻]

Alltså, fatta detta mirakulösa! Min kropps immunförsvar tar hand om cancern som om den vore en förkylning! Den behandlar min cancer på precis samma sätt som när den tar hand om ett virus i min kropp! Fantastiskt är bara förnamnet!

Så tack vare min supermedicin har jag nu ett superstarkt immunförsvar [jag har inte känt av minsta susning av förkylning de senaste 10 månaderna fastän resten av familjen varit däckad flera gånger], så jag har skämtsamt börjat kalla mig för Superwoman, eftersom jag har ett superstarkt immunförsvar att vara stolt över!

Nu är min närmaste plan att genomgå strålning av hjärnan, dvs det område där min hjärntumör tidigare fanns, och strålningen planeras & förbereds redan i nästa vecka och genomförs i mitten av oktober. Orsaken till att de vill stråla utrymmet där tumören låg gillar jag! De vill säkerställa sig om att de får bort varenda liten tillstymmelse till aktivitet i cellerna och skulle det finnas något kvar där så vill de utrota det innan det ställer till med mera tråkigheter. Jag är SÅ med på den planen!!

Nu sitter jag alltså här, och tar tacksamt emot varje liten värdefull droppe medicin som kommer ur droppåsen ovanför mig. Själva tankningen känns idag inte mer märkvärdig än ett besök hos frisörskan för mig. Jag avnjuter även här en god kopp kaffe och bläddrar i en av mina vällästa favorittidningar som jag tagit med hemifrån och drömmer mig bort till ett varmare klimat och en tumörfri framtid ❤️

Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Tänk vad kroppen kan
nouw.com/stenhagenbettan