En bättre dag


[Idag, onsdag]

Jag vaknar av att solen kittlar mig i ansiktet eftersom vi glömde att dra ner den mörka rullgardinen igår kväll. Jag kisar med ögonen och känner mig överraskande avslappnad i axlarna [som alltid annars är spända]. Jag sätter mig upp och märker att hela jag känns avslappnad och på något sätt fri! Är detta sant? Kan jag fortfarande känna mig så här lycklig & inombords? Det är först till frukosten 1,5 timmar senare som jag kommer på mig själv med att jag känt mig frisk & tumörfri i hela 1,5 h - det är rekord! Ett rekord som jag ska försöka förlänga ❤️

Patrick kör mig till Södermalm på förmiddagen så att jag kan ta en lagom lång [läs: kort] promenad och strosa i lugn & ro på ett par ”nya” gator. Jag går längs Götgatan och Skånegatan och beundrar alla fina små specialbutiker. Jag önskar så att de överlever.

Morgonsolen värmer upp hela mig och solstrålarna hettar upp min haka. Hakan är det enda som sticker ut under brättet på min camelfärgade filthatt som jag nuförtiden inte lämnar hemmet utan. Hårstråna på huvudet blir bara färre till antalet snart går det att räkna dem. Det är väldigt osäkert om jag kommer att få behålla mitt hår, om det alls växer ut igen eller om jag blir skallig för resten av livet. Jag har funderat mycket på det där att vara utan hår och jag har känt stor sorg redan nu på förhand [för så stor del av identiteten är faktiskt håret för mig]. Men med Patricks övertygande samtal har vi kommit fram till att lycka & glädje inte sitter i håret och att jag bara får lov att vänja mig.

Jag tar t-banan hem och känner mig så upprymd över den enkla morgonpromenaden i solen.

Det var en välsignat fin dag idag och just nu ligger jag och vilar i soffan medan vår son skramlar i köket och fyller diskmaskinen. Från hans lilla högtalare skrålar [så högt det går?] sommardängan från 1990-talet:

"Sommaren i city 1990, kommer du ihåg mig?”

Den hipar tydligen bland 15-åringar här i Stockholm just nu... Helt underbart ❤️ Livet.

[Gammal bild, samma hatt]

  • 11 288 visningar

Gillar

Kommentarer