En början på något nytt

Jag har alltid älskat att sola. Älskat att känna solens varma strålar beröra min hud och känna hur solen ger mig färg och ny energi. Men nu ligger jag här, blickstilla på en bår. Jag har en kanyl instucken i högra armvecket och en lång slang löper ner längs armen och kontraktionsvätska sprutas in i omgångar. Jag väntar på att åka in i tunneln. Jag har varit med om det här förut, men den här gången känns allt så mycket värre.

De vill göra en kroppsscreening och undersöka hela mig, från huvudet ända ner till tårna, för att utesluta att jag har fler metastaser i kroppen än den cancertumör de opererade bort för en månad sen. Hela situationen känns mycket overklig. Det känns som om jag är en skådespelare i en mörk film som ska vara med om en otäck scen. Jag har väldigt svårt för att ta in att detta gäller mig och det slår mig först nu att jag kan vara sjuk, riktigt sjuk. Precis innan båren rullas in i den trånga tunneln ligger jag stilla och funderar på vad jag varit med om i livet. Minnen & bilder spelas upp i mitt inre och jag återupplever många fina stunder från när barnen var små. Springandes lättklädda på en varm och solig strand, komma springandes emot mig skrattandes och med utsträckta armar ge mig en varm kram… Tårarna rinner nerför mina kinder när minnena spelas upp, men jag ligger fortfarande blickstilla som jag blivit tillsagd att göra.

Nu, för andra gången i livet, fråntas jag känslan av att få vara frisk. Men när de många läkarna och sköterskorna i rummet skickar in mig i tunneln känner jag ändå en stark livslust. En kraftig överlevnadskänsla griper tag i mig. Trots att jag under en längre tid saknat frihetskänslan av att vakna frisk om morgnarna, vet jag att vilket svar jag än får från denna undersökning, måste jag börja leva livet på ett helt nytt sätt från och med nu. Allt annat är omöjligt.

Jag heter Pernilla Sundell och jag har genomgått 5 operationer p g a malignt malinom, hudcancer. När jag låg där i tunneln för några månader sen bestämde jag mig för att börja skriva en blogg för att dela med mig av mina erfarenheter i hopp om att kunna hjälpa någon annan, men även för att inspirera många till att göra den där solresan man drömmer om, hur motstridigt detta än må låta. För jag älskar fortfarande att resa till varma, härliga länder och jag vill inspirera fler till att göra den där speciella resan, trots att man har eller har haft en hudsjukdom. Det går att njuta av varmt klimat och samtidigt vara försiktig med solen, man kan faktiskt få båda delarna! Jag är medveten om att detta, mitt första blogginlägg, är väldigt kraftigt och verkar deprimerande, men om du vill följa med på min bloggresa så lovar jag att det bara blir bättre efter det här! Jag är nämligen friskförklarad från min cancer idag och därför vill jag nu dela med mig av resor, solskyddstips & strandmode och bloggen ska få vara en positiv, färgsprakande inspirationsresa där strandliv ligger i fokus eftersom stranden fortfarande är den plats jag trivs bäst på och där jag känner mig som mest hemma.

Bloggen kommer att fyllas med massor av pepp & inspiration och min förhoppning är att den ska få vara en trygg och ärlig plats där man vågar dela med sig av sina frågor, funderingar och erfarenheter om solande och jag vill bjuda med Dig att följa med på min bloggresa! ❤️

  • Livet
  • 7 026 visningar

Gillar

Kommentarer

Naatly
Naatly,
Åh 😓 All styrka och kärlek till dig ❤️ Lycka till!
nouw.com/naatly
Patricks,
Victoria ,
Fint att du delar med dig! Kram ❤️
www.lykkeliten.fi