En lördag i Lund


[Igår, lördag]

Jag vaknar av att solens tidiga strålar leker i mitt ansikte. Jag ler och minns var jag befinner mig. Det är en speciell känsla att vakna upp i en studielägenhet. Tystnaden, de välbekanta dofterna av våra tjejer och lugnet som råder tidigt en lördag morgon.

Resten av familjen vaknar så småningom och efter frukosten ställer de sig iväg på ett roligt förmiddagsäventyr i Malmö. Jag känner mig ännu inte så snabbtänkt och fysisk som man nog behöver vara för att råna en bank så jag stannar hemma i stället och tar en promenad i solen.

Jag promenerar sakta i ett underbart höstkrispigt Lund och bestämmer mig för att gå in till stan. Gatorna är folktomma så här tidigt på morgonen och med tanke på hur livat det var på stan igår kväll när vi var ute och åt så är nog Lundstudenterna hemma idag och sover ut.

Jag går Dalagatan fram och njuter av stillheten, passerar små sneda charmiga stenhus i olika färger och tänker tillbaka på min egen studietid. Jag gläds åt många fina minnen som dyker upp. Studiekompisar jag inte träffat på länge, roliga episoder och miljöer jag nästan glömt...

Jag går förbi Göteborgs Nations nattklubb och drömmer mig tillbaka till hösten 1993 när jag själv började studera i Vasa och dansgolven på nattklubbarna var våra vardagsrum. Det är svårt att låta bli att le åt de ljuvliga minnena.

Jag går en sväng förbi Mårtenstorget som är smockfullt med försäljare och jag går omkring och bara njuter av det fina vädret medan jag kollar in utbudet. Jag tar sikte på Akademibokhandeln och styr stegen dit. Jag tycker om denna bokhandel i Lund eftersom de huserar i gamla charmiga lokaler och inredningen har bevarats väl med gamla bokhyllor i äkta trä. Jag går långsamt mellan hyllorna och sveper försiktigt med fingret över bokryggarna. Jag studerar bokomslagen och undrar vilka böcker jag själv skulle köpa baserat endast på omslagen? Jag märker att jag låter drömmen om min egen bok vara levande genom andras verk och jag blir glad inombords ❤️

Vid lunchtid kommer resten av familjen tillbaka från Malmö. Alla känner för att göra olika saker så Bianca & jag möter upp på stan och kör en mysig sushilunch tillsammans. Jag är inne i en period där jag har väldigt svårt för att få ner mat och det blir mest soppor, men sushi med avocado går bra.

På eftermiddagen samlas vi igen och vi kör Friends charader där man ska gissa vilken scen ur Friends som visas, ett spel som C fick till födelsedagen. Det blir många skratt och jag känner hur förlösande & välgörande det är för mig. Jag behöver få känna mig normal och leva förutsättningslöst jag också, precis som alla andra får hela tiden, utan att ens reflektera över det. Till kvällen gör tjejerna sig redo för två olika korridorsfester och jag njuter av att iaktta dem när de gör sig klara. Att få vara med och uppleva detta igen på sidan om är underbart för mig som var en liten partypingla själv när jag var yngre...

Idag är snart över men det har varit en av de bättre dagarna på länge och det har jag att vara tacksam för ❤️

[Bilden är 2 år gammal]


  • Livet
  • 12 139 visningar

Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,

Åh vilket genialiskt spel, måste köpa det 😍😍

nouw.com/johannagrahn