En sak i taget

Hej fina,

Jag är sällan stressad nuförtiden. Jag upplever knappt stress längre. Stress uppstår när vi har för många bollar i luften samtidigt eller när vi tror att vi skall vara effektiva och klara av för mycket på en gång.

Efter min helhjärnsbestrålning har jag märkt att jag bara kan tänka eller koncentrera mig på en sak i taget. Det går liksom inte, fastän hur jag försöker, att tänka på flera saker samtidigt. Min stackars hjärna är nog trött och behöver få vila.

Till en början kände jag mig ineffektiv och sörjde nästan denna [kvinnliga?] egenskap att hålla flera bollar i luften samtidigt. Men med tiden har jag upptäckt att det inte alls behöver vara någon svaghet - tvärtom.

Att ge sig tid, den tid det tar, att utföra saker är nog bra - en sak åt gången. Att försöka att inte klura ut alla problem man har på en och samma gång, då känns det nog bara övermäktigt. Det är väldigt svårt att stressa upp sig om man gör endast en sak åt gången och inte låter tankarna vandra iväg under tiden.

Ett av mina favoritcitat stämmer bra in på mina funderingar:

”Anxiety happens when you think you have to figure out everything all at once...Take it day by day.”

[Karen Salmansohn]

Så är det! Mitt råd till dig: Sjung när du sjunger, ät när du äter, vila när du vilar och städa när du städar... utan att tänka på vad du ska göra sen eller prestera - då finns det ingen plats för stress.

Ha en fin helg ❤️

Med kärlek,

Pernilla

[Bilden togs i januari från vår balkong på ett hotell i Thailand, jag undrar när vi kan åka dit igen? Jag längtar!]


  • Livet
  • 10 791 visningar

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Det har jag ofta sagt att det vi kvinnor håller på med att göra flera saker samtidigt är inget att eftersträva. Bli lite mera manlig ta en sak i taget

nouw.com/stenhagenbettan
Johanna,
Vilken bra egenskap att tänka en sk i taget:) Det måste hag också träna, mitt huvud går alldeles för mycket på högvrv nuförtiden. Jag skulle må mycket bättre med en sak i taget.
www.stickknit.com