Feberfrossa & äppelpaj

[Igår & Idag]

Jag vaknar med frossa som efterföljs av feber och illamående för tredje natten i rad nu. Jag börjar bli van med feberprocedurerna och vet att de kan komma när som helst. Jag vet också vad de beror på. Den vanligaste biverkningen av min cytostatika/bromsmedicin är illamående & febertoppar. Så kommer det att vara så länge jag tar dessa mediciner [jag hoppas få ta dem i många år]. Men jag tar ingen stress av det, jag vet ju orsaken och känner på något konstigt sätt ändå att det är ”bra” att få lite biverkningar, då känns det mer som att behandlingen faktiskt fungerar [fastän det givetvis inte behöver vara så].

När febern släpper lite på förmiddagen går jag ut på vår halvt inglasade veranda och lägger mig ner ”i solen” som skiner in genom de små inrutade fönstren. Jag drar tre plädar över mig och huttrar lite, det är ganska blåsigt idag och jag börjar få en ny rond av frossan. Den går nog över snart, tänker jag. Jag gillar att ligga i vår utesoffa på verandan när det är soligt, då känns det som om jag ligger tryggt i de varma solstrålarna som sipprar in genom glasfönstren...

Jag ligger och lyssnar på de ljud jag hör. Långt borta hörs ljudet av en traktor som arbetar. Den ackompanjeras av vindens susljud, flugor som surrar och en gräsklippare nånstans långt borta. Jag vet att det låter märkligt, men jag kan faktiskt känna tacksamhet över att få ha feber just idag, för annars skulle jag inte ligga här i den behagliga värmen & svalkande vinden och njuta av ljuvliga sommarljud i flera timmar...

Det jag lärt mig de senaste åren är att det alltid finns något att vara tacksam över, om än hur litet det må vara. Om vi är villiga att se på tillvaron så, blir vi inte bittra & besvikna på samma sätt som vi lätt blir annars om vi tycker att allt känns orättvist.

I natt sov jag inte en endaste liten blund, jag var pigg som en mört och påbörjade en ny Netflix-serie. Det gick bra det också, att spendera natten så. Jag somnar först vid 8-tiden på morgonen och när jag vaknar vid lunch är det första jag tänker på äppelpaj! Så ovanligt för mig, men jag tror det är en mening med det så jag ”skyndar” nerför trapporna och sätter på ugnen [jag har inte bakat sen barnen var små eftersom tjejerna tidigt hade intresse för bakning och tog hand om den saken]. Jag letar bland våra frukter och hittar 3 röda äpplen och googlar på ”snabb äppelpaj” - bingo! Hittar recept på en enkel paj med endast 4 ingredienser:

3 äpplen
3 dl vetemjöl
3 dl socker [jag tar bara 2 dl]
150 g hyvlat margarin

Jag står i vårt kök och sjunger medan jag på 10 minuter slänger ihop ingredienserna i en smord pajform och sätter den att gräddas i ugnen. Hjälp, när sjöng jag senast? Jag kan inte minnas det, det är så länge sen. Jag är ensam hemma och Patrick väntar på mig i vår båt ute på sjön nånstans. Jag ler för mig själv när pajen är klar och jag tar den ur ugnen. Vilken doft och vilken lycka! Idag kommer jag att känna glädje hela dagen för denna enkla paj, för att jag gjorde den själv och tyckte att det var roligt. Jag är sakta men säkert på väg tillbaka ❤️

Ha en fin sommartorsdag i värmen!

Kram,
Pernilla

[Bilden är från en sommarkväll ifjol när jag fick feeling i vår hamn och lånade en fin segelbåt för ett foto]

  • Livet
  • 14 789 visningar

Gillar

Kommentarer

Frulindhamn
Frulindhamn,
Fina du, så vackert du skriver som vanligt, och vad du får en att uppskatta nuet och livet ❤️. Vad såg du för bra serie?
nouw.com/frulindhamn
Johannagrahn
Johannagrahn,
Blir alltid så tacksam för de små sakerna i livet när jag läser dina inlägg.
nouw.com/johannagrahn
Birgitta Widner
,
Följer din blogg. Och blir lika glad, tacksam förvarje inlägg du skriver. Vilken vass penna du har och vilken livshistoria du delger oss av och vilken ödmjuk människa du verkar vara. Du är en av mina läromästare, helt klart. Fortsätt skriv och må gott!
Marie,
Febertoppar? Äter du möjligen tafinlar som jag nu gjort i 6 år?
minofrivilligaresa.bloggonline.se/
Malin Söderström
,
Du e otrolig på att lyfta fram guldkorn ❤