Livet på en strand

Vi är utan minsta tvivel strandmänniskor (Patrick, jag & barnen). Min definition av en strandmänniska är en person som älskar att vara på stranden och som inte kan få nog av strandliv, sand & värme. En strandmänniska känner sig inte riktigt lika hemma på andra platser och man längtar alltid tillbaka till sanden & vattnet.

Vi har alltid älskat strandliv, men blev nog äkta strandmänniskor för några år sen när vi första gången tillbringade en höst på Koh Lanta i Thailand. Barnen gick i Lilla Svenska skolan som finns på ön och vi jobbade på distans med vårt företag. Det var ett stort äventyr för oss att både planera och genomföra den här resan, ett äventyr som visade sig förändra våra liv för alltid. På Lanta planerade vi inte dagarna efter några tider eller scheman, vi tog dagen som den kom och gjorde bara det vi orkade och ville. Vi fanns till i stunden, i nuet, för oss själva och varandra. Det kändes så rätt att spendera så mycket som möjligt av vår vakna tid tillsammans på stranden i den varma sanden, ofta under en skönt svalkande palm, och vi hade all tid i världen för varandra. Det var något speciellt med att se våra barn sätta sina solblekta skolväskor på ryggen en varm & tidig morgon för att sen följa dem med blicken när de gick barfota tillsammans till skolan längs med stranden. Det var befriande att få leva ett så enkelt liv som strandlivet bjöd på. Att gå ut och äta middag tillsammans barfota om kvällarna, utan att behöva fundera på temperaturen eller vad man hade på sig och det bästa av allt var upplevelsen av att behöva så lite för att vara så lycklig!

Det har blivit många höstar på Lanta sen dess och tack vare tiden på Lanta fick vi stopp på ekorrhjulet som snurrade på hemma. Efter vårt första äventyr vi gjorde förändrades vårt sätt att leva. Vi jobbade inte längre för jobbets och lönens skull, vi började jobba för mer tid i Thailand, för mer tid tillsammans på Lanta…


  • Strandliv
  • 7 381 visningar

Gillar

Kommentarer