Marknadsshopping

Den lokala marknaden där vi bor är bara på andra sidan vägen och varje måndag säljer lokalbefolkningen frukt, fisk och grönsaker här. I måndags gick Cornelia och jag och shoppade loss på frukter, det är härligt att köpa massor av goda, hälsosamma frukter för småpengar. Samtidigt understöder vi öborna och de blir alltid lika glada över försäljningen de får.

När Vincent [som nyligen fyllt 14] var liten fanns det en period som han inte ville gå med mig på marknader. Han valde alltid Patrick i stället. Jag genomsåg det här och frågade varför han inte ville gå på marknader med mig. Svaret kom direkt: "Det är så pinsamt när du är så dålig på att pruta, mamma!"

Han hade ju rätt, jag är usel på att pruta och jag hatar det! Oftast gör jag det inte alls. Jag känner mig obekväm och ser inte riktigt meningen med det. Jag frågar alltid vad det kostar och om jag tycker att det är ett bra pris så slår jag till och är nöjd med det :)

Jag älskar att gå på lokala marknader med blandade grejer, det är som en skattjakt för mig! Många av mina favoritsmycken har jag hittat på lokala marknader på våra resor i asien och man kan hitta så fina hantverk och inredningsdetaljer bland allt annat krimskrams. Jag frågar ibland försäljaren vem som har gjort smycket jag köper och ofta är det försäljaren själv eller en släkting och då blir det intressant! För då finns möjligheten att designa ett eget smycke och du kan köpa personliga smycken med egen design för samma förmånliga marknadspris...


[Marknadsbilderna är tagna av Cornelia och det finns ingen annan som kan ta så naturliga bilder på mig som hon ❤️]


  • Resor
  • 6 074 visningar

Gillar

Kommentarer