Mitt Nyårslöfte


Nyårsafton

Jag sitter i vardagsrumssoffan och beundrar vår vackra julgran. Peter Jöbacks jullåtar ljuder stämningsfullt ur högtalarna. Cornelia springer glatt omkring i köket och bakar cookies, maränger & efterrätter. Patrick har bestämt sig för att göra flera rätter till kvällens nyårsfest och står vid spisen och grejar. Jag är så otroligt glad över att vi firar in det nya året med våra vänner hos oss i år, det känns viktigt och nästan lite symboliskt för mig.

Jag googlar fram en enkel nyårsrätt och Cornelia säger att hon gärna följer med mig in till stan och fixar ingredienserna. Jag hittar också ett recept på en klementindrink med bubbel & rosmarin som jag bestämmer mig för att bjuda gästerna på i år. Jag fixar min rätt i all hast precis innan våra vänner ringer på dörren.

Vi står samlade runt vår köksö och skålar för kärlek & hälsa med det läskande klementinbubblet i våra champagneglas före vi sätter oss till bords. Cornelia har dukat med vår ljusgrå linneduk (som egentligen är ett påslakan) och hon har dekorerat med fina grankvistar, kristyrdekorerade pepparkakor i form av snöflingor och små guldiga ljuslyktor... Det är så vackert!!

Kristian står och förbereder Nyårsmusslorna vid spisen och vi andra småpratar & skrattar. Vi är tillsammans igen - det är så här det skall vara!

Vi äter mycket och länge och våra samtal varvas med både allvar & skratt och efterrätten nalkas. Cornelia har traditionsenligt bakat sina Fortune Cookies med positiva livscitat gömda inuti och jag blir rörd när jag biter en liten bit av min kaka och rullar ut pappersremsan med texten: "Everything is going to be okay in the end. If it's not okay, it's not the end."

Vi blir alla rörda när jag läser upp mitt nyårsbudskap sist av alla och snart är det dags för nyårsslaget. Vi sjunger & dansar in det nya året såsom vi gjort i många år nu, till tonerna av Abbas "Happy New Year" och sen drar vi vuxna vidare till fler vänner...

De sitter mysigt samlade runt ett bord i mörkret med levande ljus, våra många vänner, när vi knackar på dörren. Härliga skratt hörs ända ut i hallen och vi kramar alla om varandra när vi gör entre'. Fler stolar lyfts fram, alla gör rum för oss och kärleken sprids i rummet. Vi skrattar & pratar om allt möjligt och jag känner plötsligt att jag vill ställa mig upp - mitt i allt det pratiga & kärleksfulla - och blotta mitt hjärta. Jag gör det och känner mig hel ❤ Jag berättar för alla hur mycket jag uppskattar dem, mina vänner & mitt liv, och det känns fint att dela med mig av hur jag ärligt känner innerst inne...

Jag tänker ännu idag tillbaka på vår fina nyårsafton och ler. Jag upplever allt så starkt just nu. All kärlek jag får från mina vänner och från alla jag möter i hemstaden är överväldigande. Det jobbiga jag har framför mig sätts till sidan och jag oroar mig inte för det just nu. Hela jag är fylld & buren av kärlek.

Jag har en bok som jag fick av min fina vän Lotte efter att jag fått den första dottertumören. Boken innehåller 365 tankar för sinnesro, en för varje dag. När jag läste texten för den 20 december visste jag vad jag ville ha som nyårslöfte i år:

"... Men är det inte när vi går igenom en kris och tillvaron rämnar som vi verkligen ser vad som är viktigt i livet? Är det inte då vi erfar hur vi alltid borde leva? Våra liv skulle kunna se annorlunda ut om vi försökte leva med samma medvetenhet när livet är som ljusast." [Ur boken Just idag - 365 tankar för sinnesro av Olle Carlsson]

Jag vill leva precis så, även efter att jag blivit frisk. Jag vill fortsätta se starka färger, insupa allt det vackra runtomkring mig och känna kärleken där jag går. Jag vill leva lika fullt ut, varje dag, som jag har levt under min sjukdomstid. Det är mitt löfte till mig själv inför 2019. Må det bli ett mycket bättre & friskare år än 2018 🙏🏻

[Bilden togs av Cornelia under Golden Hour en kväll i oktober, på vår strand i Thailand]


Gillar

Kommentarer