När tiden står stilla

När det känns som att tiden står stilla får jag ro i själen. När jag lyckas njuta av en hel dag utan att riktigt veta vad jag gjort eller lagt märke till tiden, då mår jag som bäst. Vårt strandliv på Lanta ger mig denna fullkomliga vila & njutning.

Vi gör allt på stranden, hela dagarna. Vi börjar ofta dagen med en strandpromenad, vi går på yoga eller massage på stranden, vi äter lunch när vi känner att vi är hungriga, vi tar kanske en simtur i havet, vi plockar snäckor, vi läser en bra bok, vi spelar volleyboll i sanden, vi tar en fruktshake som mellanmål, vi tar en till promenad och tar en kopp kaffe på en mysig strandrestaurang, vi tar en drink på stranden när solen börjar gå ner, vi sitter i sanden och pratar om allt eller inget i sällskap av varandra och kvällssyrsorna, vi funderar på var vi skall äta middag för att slutligen gå hem efter middagen, barfota längs stranden, i den mörka men varma kvällen. Vi somnar tidigt för att nästa dag vakna utvilade och redo för en ny lugn dag på stranden utan något inplanerat. Detta strandliv lever vi varje dag på Lanta och det tar inte många dagar förrän jag upplever att tiden står stilla.

Det är detta som är skillnaden från livet hemma där tiotals tider och klockslag är inbokade varje dag, redan innan dagen ens har börjat. Varför inbillar jag mig då att det ska vara möjligt att leva en stressfri vardag? Varför känner jag oro och får dåligt samvete när jag inte får det att gå ihop och inte känner lugnet som jag strävar efter? Det är ju inte konstigt egentligen, för det går ju helt enkelt inte ihop.

Jag jobbar mycket med mig själv för att få en så stressfri vardag som möjligt, men det kräver väldigt mycket av mig för att kunna känna ens en liten gnutta av lugnet jag upplever på Lanta. Vi har inte möjlighet (än) att vistas på Lanta så länge och ofta vi vill, men vi jobbar på det. Varje dag. Vi jobbar dagligen med detta mål i åtanke och för mig har det blivit som ett uppmuntrande mantra när jobbdagen känns övermäktig: Mer tid på Lanta, mer tid på Lanta, du jobbar för mer tid på Lanta... Det gör att jag mår bättre när jag jobbar och arbetsdagen känns så mycket lättare när jag vet att vid arbetsdagens slut är jag en dag närmare livet på Lanta, när det än må bli ❤️

[ Bilden är från vår favoritstrand Kantiang Beach där det finns en underbar restaurang mitt på stranden - i sanden - som är inredd som ur en Robinson Crusoe film]

Gillar

Kommentarer

DeOliveira
DeOliveira,
Härligt det låter! 👌🏼🌴
nouw.com/deoliveira