Nu faller håret

Jag märkte det för några dagar sen. När jag vaknade på morgonen fanns det ett tjugotal hårstrån på kudden. Lite otäckt faktiskt. Men det visade sig inte vara nånting i jämförelse med vad jag vaknade till igår. När jag kikade ner på den vita kudden var det ett tjockt lager av mörka hårstrån på den... Såå äckligt! [Jag har inte blekt håret på länge pga alla behandlingar och mina nya hårstrån som vuxit ut är ovanligt mörka]. Jag skyndar mig till badrummet och tittar mig i spegeln. Jag drar fingrarna genom håret och stirrar på den stora tufs av hår som blir kvar i min hand. Jag upprepar proceduren flera gånger och för varje gång hajar jag till över den stora mängd hårstrån som samlas i min hand. Jaha, så det händer nu... Kommer jag månne nånsin att få tillbaka det? Jag tror inte det.

Nu är det nog dags att beställa en peruk. Jag har haft riktigt ont i hårbotten över nästan hela huvudet i ett par veckor nu, men jag tänkte inte mer på det. Bara när jag har lagt mig på kvällen, för då har det gjort riktigt ont ”i hårsäckarna”.

Jag går ner till vardagsrummet och sätter mig i soffan. Jag tar fram telefonen och googlar ”peruker”. Jag har inte gjort det en endaste gång förut. Jag har nog inte velat eller förmått mig att göra det. Jag vill ju aldrig ta ut något i förskott, det tjänar ingenting till. Men nu sitter jag i vår gräddvita soffa, tappar mörka hårstrån och bläddrar bland olika peruker. En helt ny värld för mig, men allt har sin tid. Jag har haft tid att vänja mig vid tanken och på något sätt har jag nog någonstans djupt inom mig inte bara befarat utan insett att denna dag kommer att komma.

Det är märkligt hur mycket identitet som ligger i håret, men det gör det. Säkert mer för vissa än andra och jag är nog en av de vissa.

Denna vecka skall jag nog beställa mitt livs första peruk och jag ser fram emot att få ha en normal frisyr igen, det är länge sen jag haft det.

[Bilden är tagen en sen kväll för 3 år sen på vår strand Klong Dao när håret ännu var en självklarhet för mig]

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Det måste vara otroligt jobbigt att gå igenom detta stadiet. Kramar
nouw.com/stenhagenbettan
Siv
,
Så ledsamt, förstår din förtvivlan..😔
Men du kan få ännu vackrare hår efteråt, så fick min morfar.. tjockt och lite lockigt, på ett vackert sätt!
Har en väninna som genomgår samma sak.. hon är frisör, så du förstår att HÅR är både identitet, intresse, ekonomi för henne..
Kändes hemskt att se då hon drog handen genom håret, säkert så som du, och stora testar följde med varje gång..😕
Har inte sett henne nu, men hon har säkert sin nyinskaffade peruk nästa gång vi ses..
Nu kan du välja frisyr, inte bara vara nöjd med det du har (som man ju får vara eller betala dyrt för permanentar eller färgningar, som inte alltid ens blir vad man tänkt..🙄🤔). Våga välja nåt du drömt om, fast det syns att det inte är ditt!
Du är så modig o öppen med allting annars, så du kan säkert bära upp din nya frisyr!
..eller så väljer du 'dig själv' o tar en som liknar ditt eget så mycket som möjligt!
Lycka till med valet❣️
Blir säkert bra vad än du väljer!

Ps. Om sommardagarna fortsätter vara varma, kan jag tipsa om Odd Mollys små "hucklemössor" eller vad jag ska kalla dem..?
Fanns för flera år sedan, går kanske att få tag på på Tradera eller nån loppissida..? En bekant med alopecia bar sådana i matchande färger till kläderna. Det såg alltid superfint ut! De sitter lite löst runt huvudet, så är säkert skönare än en peruk om solen gassar! 🙂☀️👍🏼

Kram❣️
Frulindhamn
Frulindhamn,
Det är svårt att föreställa sig alla de känslor som måste finnas i din kropp och vad du går igenom ❤️ Massa kramar fina, fina du.
nouw.com/frulindhamn
Johannagrahn
Johannagrahn,
❤️❤️❤️❤️
nouw.com/johannagrahn
Malin Söderström
,