Samma jag


Strålning av hela hjärnan... Det har inte varit ett alternativ förut som någon har tagit upp och vi har inte haft någon reservplan kvar, egentligen... Jag upprepar orden högt för mig själv; Strålning av hela hjärnan... Det känns inte skrämmande just nu, bara hoppfullt. Det första jag kände när Hildur uttalade de här orden var lugn. Jag kände mig lugn.

Hon förklarar hur de tänker, för detta är mycket ovanligt och något som de sällan erbjuder patienter. De tror att jag kan ta det bra pga min unga ålder och goda fysik. Jag har inga andra sjukdomar eller svårigheter så jag borde kunna återhämta mig relativt bra.

Orsaken till att de inte vill ta bort tumörerna med gammakniv [som de annars gör] är att de är så många till antalet och två tumörer är redan på gränsen till att vara för stora för att göra det. När de strålar hela hjärnan är planen att allt skall elimineras, även eventuella början till tumörer som ännu inte syns på röntgenplåtarna. Det argumentet gillar jag.

Riskerna med helhjärnsbestrålningen väljer jag att inte fokusera på så mycket, men det är självklart att en hel del friska hjärnceller också stryker med. Jag kan bli väldigt hjärntrött efter strålningen som kan sitta i en mycket lång tid framöver, dvs jag kan känna mig enormt trött i hjärnan och tänka långsammare än vanligt. Det finns såklart påtagliga risker med denna behandling, men jag har inget annat val.

Jag vill inte vara rädd för denna strålning. Jag vill tro att den kommer att hjälpa mig och att det kommer att bli bra.

Jag vill att du ser på mig som du alltid gjort när vi träffas i vimlet på stan i sommar. Ignorera att jag kanske beter mig lite annorlunda, lite långsamt. Det är fortfarande jag därunder ❤️

Med kärlek,
Pernilla

Gillar

Kommentarer

Anki
,
Siv
,
Så härligt att det fanns en ny plan❣️🙂👍🏼
Nu hoppas vi och ber 🙏🏻 att detta är räddningen! Försök precis tänka som du skriver, enbart på det goda o positiva! Man hinner se och uppleva mer, då man gör det lite långsammare..😉☺️
Allt gott❣️🙏
DeOliveira
DeOliveira,
Popprinsessan
Popprinsessan,
Vad bra att det finns ett alternativ till och jag hoppas att du inte behöver vänta allt för länge på strålningen (som jag tolkar det har du bestämt dig för den?)! Håller tummarna!
nouw.com/popprinsessan
Malena,
Du finns i mina böner!! Hoppas du kan njuta av sommaren trots allt.
malena.se
Malin Söderström
,