Till mina döttrar

[Början av 2000-talet]

Ni sitter på golvet med stängd dörr bland färgade pappersark, limstick & skrynklat silkespapper. En med blont yvigt hår som ständigt tovar sig och en med mörkt blankt hår. Det finns inte en fri fläck på golvet att sitta på och ni har tagit fram allt pysselmaterial ni har hittat. Ni fnissar högt mellan skratten och jag njuter av varje skrattanfall ni får. Jag sitter och lyssnar på era glada skratt och vilda planer. Jag älskar att lyssna när ni leker. Jag gör det i smyg. Det ger mig en sån stor glädje. Efter att er morbror dog förstår jag värdet i ert systerskap så mycket bättre.

Jag förundras över hur sällan ni grälar, det händer så gott som aldrig. Ni är så olika, men ändå så otroligt lika. Det skiljer bara 1 skolår mellan er och det märks, ni kunde vara tvillingar i er samhörighet. Jag fortsätter att lyssna på era funderingar & drömmar med stort leende och värme i hjärtat.

Så länge jag kan minnas har ni drömt om att bo tillsammans när ni börjar studera. Ni har struntat i ”vuxna realisters” kommentarer om att allt ännu kan ändras och ”vi får se det där sen”. Men nu är dagen här! Nu är det ER tid, nu är det NI. Nu blir era drömmar verklighet. Igår flyttade ni ihop och nu ligger ni och fnissar i dubbelsängen framför mig ❤️ Lycka.

Älskar er så.
Mamma

[Patrick tog bilden av tjejerna igår på eftermiddagen medan jag sov ”en stund”]


  • Livet
  • 12 337 visningar

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,