Tvista inte verkligheten

Igår fick jag träffa min terapipartner igen. Jag vill kalla henne för partner eftersom vi jobbar som ett team med gemensamma mål och vi är så kloka tillsammans.

Vi diskuterade nånting som jag gått och funderat mycket på just nu, dvs hur man kan rusta sig inför bemötandet av svåra undersökningsresultat. Går det att må lite bättre när man traskar iväg till läkaren för att få livsavgörande resultat? Hur kan man tänka när det enda som snurrar i huvudet är: Vad blir det för resultat? Hoppas det blir ett bra resultat...

Jag berättade för henne att jag fått en liten aha-upplevelse i helgen när jag gått och funderat på detta. Vad blir det för resultat? Det ”blir” ju ingenting, kom jag på. Det är vad det är och det måste jag på något sätt acceptera. Plåtarna visar verkligheten, hur det ligger till, oberoende av mina spekulationer & funderingar...

Jag tänker att det är samma sak som när man väntar barn och får frågan: Vet ni vad det blir? Jag smålog alltid åt den frågan, som om det i det ögonblick du föder ”blir” nånting, en flicka eller pojke. Det är ju liksom vad det är i magen långt innan det.

Susanna hjälper mig att tänka att det är vad det är i hjärnan, oberoende av vad jag tänker & fantiserar. Det är vad det är. Så hon uppmanar mig att inte tänka så mycket på vad som finns där, hur många de är eller hur de ser ut. Jag skall bara koncentrera mig på hur jag mår i stället. Jag skall leva ett gott & lyckligt liv, en dag i taget. Varje dag. Och jag mår ju lyckligt nog så otroligt bra, mellan passen av trötthet och illamående, så vi tar fasta på de stunderna.

Jag tänker att vi alla kunde dra nytta av detta tankesätt. Att inte bli besvikna på att situationer i livet inte blir som vi tänkt oss, utan se det för vad det är och göra det bästa av det. Vi är experter på att försöka manipulera situationer till vad vi önskar att de skulle vara, i stället för att se verkligheten såsom den faktiskt är och jobba utifrån det. Först då vi är ärliga med verkligen kan vi anpassa oss efter den och göra det bästa av den och först då mår vi bra på riktigt ❤️

Ha en fin tisdag!

[Bilden är från en stillsam dag för några veckor sen. Att få spatsera i solen på Smögenbryggan under obegränsad tid en dag när turisterna lyste med sin frånvaro gav mig ny livsgnista & energi]


Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Verkligen att slå huvudet på spiken, eller vad man nu brukar säga

nouw.com/stenhagenbettan
Johannagrahn
Johannagrahn,

Jag älskar när du delar med dig av denna otroligt kloka människa, och även du själv, tänker och säger. Just detta inlägg var så himla. himla viktigt för mig att läsa just nu. Tack!

nouw.com/johannagrahn
Siv
,

Tack! Behövde denna påminnelse just idag..

Min grundton är inte irriterad i vanliga fall.. fast den varit så i drygt en vecka redan..🙄

Har försökt tänka positivt o glömma det tråkiga, vilket gjort att det ist vuxit sig allt större, samtidigt som jag tyckt bara sämre om mig själv som är så rutten att jag tänker o känner ”dåliga” tankar..

Beslöt alltså att tillåta de negativa, icke konstruktiva tankarna att komma.. att de sedan skulle försvinna då jag märkt dem o visat mig själv barmhärtighet..

Men där stannade de.. kvar inom mig o spred skit o olust..🥺

Nu tar jag nya tag med dina/era råd i ryggen ! Tack o kram❣️

Det är vad det är..