Vid min sida


Tidigt i morse blev melanomtumören på min vänstra arm bortopererad. Nu är den cancertumören borta för alltid - så skönt!!

För några dagar sen när vi satt i TV-soffan sa Vincent & Cornelia att de gärna ville följa med mig denna gång till operationen och hålla mig sällskap i väntrummet före & efter. De vet hur nervös jag varit inför varje operation och nu ville de bestämt följa med, fastän jag vet hur läskigt det måste vara för dem - KÄRLEK ❤️

Så för att jag skulle må bra och vara lugn hela dagen bestämde de att Vincent följer med mig tidigt på morgonen och Cornelia kommer och byter av honom och håller mig sällskap efter operationen och så blev det. Vi har världens mest omtänksamma barn!

Vincent & jag steg upp väldigt tidigt denna Luciamorgon eftersom de skulle ta massor av blodprover 1 h före operationen. De tar extra blodprover på mig denna gång eftersom jag valt att donera min melanomtumör till cancerforskningen och då behövs många extra blodprover tas både före & efter operationen.

Jag blev opererad på Plastikkirurgiska avdelningen på Karolinska och allt gick bra. Operationen tog dubbelt så lång tid än beräknat och stundvis var det nog jobbigare än det brukar vara, men jag är glad att jag tog min lugnande tablett som vanligt innan operationen vilket gör att jag slappnar av och inte spänner mig i onödan. Jag är alltid så himla nervös för att jag ska känna av vad de håller på med och jag tycker att det är obehagligt att ligga vaken genom hela operationen, så det är tryggt att få ta lite lugnande innan.

Med Vincent & Cornelia vid min sida har denna dagen känts väldigt kärleksfull & speciell! Nu är jag så här långt och det känns bra. Har vilat några timmar nu och när barnen kommer från skolan ska vi fara och köpa en julgran och sen väntar en hellång kväll med Lussemys ⭐️ Tänk att det blev en bra dag av den här jobbiga dagen trots allt!

Jag kommer aldrig att glömma denna fina Luciamorgon, när Vincent & jag traskade ut tillsammans i den tidiga mörka morgonen, tätt intill varandra, sida vid sida, med jackorna uppknäppta till hakan p g a den kalla & fuktiga luften. Stora vackra snöflingor som dalade ner på oss från den mörka himlen. Vincent som skrattade till när han fick en stor snöflinga som kittlade honom på läppen. Vincent med sin grå favorithoodie på sig och med huvan uppdragen över huvudet, småpratandes med mig hela vägenoch med sin blick fäst på mig hela tiden... Med snöflingorna dansande omkring oss ledde han mig fram till sjukhuset i sin trygga närvaro.

Och efter operationen fick jag se fram emot att Cornelia skulle komma emot mig när allt var över, med ett stort & varmt leende som alltid! Hon kramade om mig och berättade än en gång om för mig hur modig hon tycker jag är och hur stolt hon är över sin mamma. Tillsammans gick vi sen och köpte hem lunch och umgicks ett par timmar före hon behövde fara tillbaka till skolan. Nu ligger jag i soffan och andas in tystnaden och lugnet efter stormen. Känner mig så välsignad & tacksam ❤️

[Bilden på Vincent & mig är från Koh Lipe och är en av mina absoluta favoritbilder! Vi hade precis hoppat i land från båten som tog oss till Lipe och vi hade ett helt dygn framför oss att utforska den vackra ön på. Patrick gick bakom oss på den fina stranden och tog bilden utan att vi visste om det - ett fint ögonblick i livet som förevigades ...]


  • 9 071 visningar

Gillar

Kommentarer